Заборона на самочинні ремонтні роботи

З метою відкритості діяльності управління містобудування, архітектури та кадастру, зважаючи на численні звернення громадян з питань виконаної реконструкції (перепланування, як зазначається в матеріалах бюро технічної інвентаризації) окремих квартир із знесенням зовнішніх огороджуючих конструкцій між балконом (лоджією) та кімнатою та наступним долученням площі заскленого балкону (лоджії) до площі приміщень квартири, управління містобудування, архітектури та кадастру вдруге повідомляє наступне.

Державними будівельними нормами при проектуванні реконструкції, капітальних ремонтів і перепланувань окремих квартир заборонено:

  1. утеплення і скління існуючих балконів і лоджій;
  2. улаштування нових і розширення існуючих балконів і лоджій, їх скління;
  3. улаштування нових віконних прорізів і розширення існуючих віконних і балконних прорізів;
  4. зміна форм і кольорів віконних рам і балконних дверей.

Порушення цілісності (завершеності) фасаду багатоквартирного житлового будинку одразу ж приводить до зниження вартості житлового фонду.. Архітектурне обличчя міста спотворюється. Окрім цього в результаті реконструкції в приміщенні з’являється суміщене покриття що суперечить вимогам державних будівельних норм для такого типу квартир. Можливе порушення інсоляції, нормативних коефіцієнтів природного освітлення і інших вимог державних будівельних норм, які стосуються житлових приміщень (квартир). Засклення балконів котрі використовуються як шляхи евакуації при пожежі, порушує безпеку проживання мешканців верхніх поверхів цих будинків, такі квартири не можуть бути придатними для постійного проживання, або не можуть вважатись житловими приміщеннями. В будинках, що збудовані за авторськими проектами, такі дії спричиняють до порушення авторських прав, і тягнуть за собою відповідальність згідно чинного законодавства.

Відповідальність за такі самочинні дії власників квартир та організацій які виконують ці будівельні роботи від адміністративної до кримінальної.

Тернопільська міська рада

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше