На 30 відсотків можуть зрости тарифи на водопостачання і водовідведення

На 30 відсотків можуть зрости з 1 січня 2013 року тарифи на водопостачання і водовідведення, кажуть у водоканалі. І це ще не все. Для мешканців багатоповерхівок вода може коштувати на 15-20 відсотків більше, ніж для приватного сектору.

У підприємстві пояснюють, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, вважає діяльність у багатоквартирному будинку не ліцензованою і її витрати не включає до тарифу на виробництво послуг з централізованого водопостачання та водовідведення. Тобто всередині будинку діяльність, пов’язана з наданням цих послуг, повинна тарифікуватися окремо.

Володимир Кузьма, директор КП «Тернопільводоканал»: «Водоканали можуть займатися діяльністю і безпосередньо надавати послуги всередині будинку за допомогою внутрішньо-будинкових систем водопостачання та водовідведення, але при умові, що ця діяльність буде окремо тарифікована і цей тариф буде достатній для того, щоб забезпечити прибутковість такої діяльності».

Окрім водоканалу, послуги всередині багатоквартирного будинку можуть також надавати й інші суб’єкти господарювання за окремими додатковими тарифами. Наприклад ЖЕК чи ОСББ, повідомляє телеканал ІНТБ

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше