Вибираємо змішувач для ванної кімнати

Вибір змішувача — справа не така проста, як здається. І перш за все тому, що вам треба чітко знати, що саме ви хочете, щоб орієнтуватися у тому різноманітті, яке є сьогодні на ринку.

Одноважельний змішувач дозволяє регулювати температуру і натиск води поворотом важеля вправо-вліво і вгору-вниз.

Залежно від типу запірного клапана такі змішувачі підрозділяються на два види: кульові та керамічні. Завдяки особливій технології виготовлення, а також тому, що робота одноважельного змішувачів не залежить від зношування ущільнювальних прокладок, вони вважаються найбільш надійними. Проте є у них слабке місце – одноважельні змішувачі можуть бути виведені з ладу грубими домішками у воді. Так як елементи запірного пристрою повинні прилягати одне до одного ідеально щільно, навіть маленька піщинка, потрапивши між ними, призведе до протікання. Тому, вирішивши встановити у себе в ванній кімнаті такий змішувач, передбачте і установку фільтрів.

Двохвентильні змішувачі мають серйозну перевагу — це простота конструкції. Їх запірні елементи розташовані не в спеціальному вузлі змішування, а у вентилях. Змішування ж гарячої та холодної води відбувається безпосередньо під час виливання. У двохвентильних змішувачах можуть застосовуватися елементи двох видів — еластична прокладка та керамічні пластини. Змішувачі з керамічним вентилем дозволяють легше налаштувати температуру води і служать довше, ніж змішувачі з гумовими прокладками. Однак лише за умови, якщо вода, що надходить в змішувач, очищена від механічних домішок. Двохвентильні змішувачі коштують дешевше, ніж одноважельні. Проте термін їх служби теж значно нижчий. Та й в експлуатації вони менш зручні — щоб увімкнути і відрегулювати воду, необхідно задіяти обидві руки.

Термостатичний змішувач. Змішування гарячої та холодної води в такому змішувачі відбувається за рахунок механічної роботи клапанів. Дві ручки мають своє призначення: повертаючи одну з них, ми регулюємо температуру води, другу – натиск. Крім того, кожна з них забезпечена кнопкою-обмежувачем, натиснувши яку можна встановити постійний напір і температуру. При наступному включенні вже нічого регулювати не знадобиться – налаштування приймається. Температура води регулюється шляхом автоматичного змішування гарячої й холодної води – змішувач самостійно відкриває більше або менше гарячу і холодну воду. При цьому потрібна температура налаштовується практично моментально – за 1-2 секунди. Якщо ж натиск гарячої або холодної води в трубі зовсім ослабне з якої-небудь причини, то змішувач повністю перекриє воду.

На що ж ще звернути увагу при виборі змішувача? Звичайно ж, на матеріал, з якого він виготовлений. Традиційно корпус змішувачів роблять із латуні, після чого його обробляють нікелем і хромовані. Можуть траплятися й змішувачі без хрому, проте це не надто гігієнічний варіант, тому що в цьому випадку, з огляду на високу вологість, на змішувачі можуть розвиватися грибки і мікроорганізми. Рукоятки та душові лійки можуть бути виконані з пластику, при цьому вони, безумовно, менш надійні.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше