З 1 січня міськрада не узаконюватиме самовільне перепланування

Чотири місяці дає міська рада тернополянам, аби завершити узаконення перепланування квартир. Протягом двох тижнів комісія у складі спеціалістів квартирного відділу, управління архітектури та ЖКГ працюватиме над проектом рішення про припинення узаконення перепланування. 15 вересня його планують подати на розгляд виконавчого комітету.

Наміри припинити узаконення перепланування міське керівництво пояснює бажанням зберегти безпеку житлових багатоповерхівок. За словами заступника міського голови Владислава Стемковського, перепланування здійснюють приватні структури, основним завданням яких є виконати замовлення клієнта. Не завжди вони враховують стан будинку та обсяг завданої після переплануванням шкоди. Також своїм рішенням міське керівництво планує встановити соціальну справедливість. Більшість тернополян спершу здійснюють перепланування, потім узаконюють його. При цьому вони сплачують штраф у розмірі 51 грн. Натомість виготовлення проекту перепланування та отримання дозволу коштує близько 1000 грн. Ясна річ, більшість тернополян схилялися до першого варіанту, який майже у 20 разів дешевший. Рішення міської ради стосуватиметься і самовільно споруджених об’єктів, при узаконені яких на сьогодні тернополяни сплачують штраф у розмірі від 2 до 10% від вартості споруди. Вилучені від видачі дозволів кошти планують спрямувати на розвиток міста.

До слова, без документів про узаконення перепланування тернополяни не зможуть отримати висновки БТІ. Відтак продати чи переоформити кварту стане неможливо, тому влада міста рекомендує тернополянам не зволікати.

Номер один
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше