Кабмін оприлюднив порядок формування єдиних тарифів на комунальні послуги

Оприлюднено постанову КМУ «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», прийнята ще 1 червня 2011 року. Цим документом затверджуються порядки формування тарифів на теплоенергію, гарячу воду, централізоване водопостачання і водовідведення, послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, роздрібного тарифу на електроенергію і роздрібних цін на природний газ для населення, інформує ІА Україна Комунальна.

Для послуг з виробництва, транспортування та постачання теплоенергії, централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення документом визначаються одиниці калькулювання собівартості, вимоги щодо написання річних планів ліцензійної діяльності (термін дії – 5 років), склад планованих витрат (прямих і непрямих витрат , адміністративних витрат, витрат на збут, інших операційних витрат, фінансових витрат), порядок визначення планового прибутку. Також визначається порядок формування одноставкових і двоставкових тарифів та їх коригування для послуг з теплопостачання, опалення і постачання гарячої води.

Тарифи на послуги з утримання будинків і споруд, а також прибудинкових територій будуть, формуватися за окремими формулами. Формула встановлена і для роздрібних тарифів на електроенергію та середньозваженої ціни реалізації природного газу.

До вступу в силу цієї постанови діють порядки формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, щодо встановлення роздрібних цін на природний газ для населення, на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затверджені постановами КМУ від 10 червня 2006 р. № 955, від 12 червня 2006 р. № 959, від 08 грудня 2006 р. № 1697, від 3 вересня 2009 р № 937.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше