Процедуру встановлення тарифів на послуги ЖКГ спростили та скоротили

Президент України Віктор Янукович підписав закон №4231-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо процедури встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги», яким спростив та скоротив до 15 днів процедуру встановлення тарифів на послуги ЖКГ, повідомляє «Україна Комунальна».

Законом передбачається спростити та скоротити строк процедури встановлення органами місцевого самоврядування тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема шляхом зменшення на 15 днів терміну, протягом якого споживач житлово-комунальних послуг повідомляється виконавцем/виробником про зміну вартості житлово-комунальних послуг, а також віднесення актів органів місцевого самоврядування, якими встановлюються ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги, до таких, на які не поширюється державна регуляторна політика.

При цьому законом визначено, що порядок доведення до споживачів інформації та врахування позиції територіальних громад щодо зміни тарифів, їх структури, обґрунтування необхідності зміни тарифів, переліку житлово-комунальних послуг розробляється та затверджується центральним органом виконавчої влади у сфері житлово-комунального господарства.

Як зазначається, метою закону «є забезпечення беззбиткової діяльності підприємств ЖКГ, створення умов для поступового приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня та створення рівних умов для суб’єктів господарювання у сфері ЖКГ».

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше