“Тернопільводоканал” радить розрахуватись з боргами

Тернопільські водоканалівці закликають своїх споживачів вчасно розраховуватись із боргом та стабільно оплачувати поточні платежі.

Йдеться зокрема про збільшення з 1 листопада тих судових витрат, які зобов’язаний сплатити боржник у випадку подання до суду заяви на видачу судового наказу для примусового стягнення боргу.

– Якщо раніше судові витрати, які стягували згідно із судовим наказом, становили 55,5 грн незалежно від суми боргу, – пояснює начальник відділу розрахунків населення КП “Тернопільводоканал” Руслан Бурмас. – То тепер їхній розмір згідно із Законом України “Про судовий збір” напряму залежатиме від суми позову і становитиме не менше 94,1 грн.

За словами пана Бурмаса, у випадку подання позовної заяви мінімальна сума судових витрат сягне 188,20 грн.

– Якщо ж врахувати, що одночасно із сумою основного боргу боржник буде зобов’язаний сплатити інфляційні донарахування та три відсотки річних,- каже він, – то в деяких випадках сума додаткових платежів може співпасти з сумою основного боргу.

Відтак, радять водоканалівці, задля уникнення додаткових витрат потрібно невідкладно розрахуватися з наявним боргом та взяти за звичку щомісяця оплачувати поточні платежі.

20 хвилин
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше