Як вибрати фільтр для води

Всім відомо, що вода є основою життя для всіх організмів. Тому від її якості залежить багато чого.

Більшість мегаполісів і великих промислових міст гостро відчувають проблему питної води. Очисні споруди не можуть повністю впоратися з навантаженням, до того ж, більшість трубопровідних комунікацій давно застаріли і вимагають термінової заміни. У таких умовах самостійне доочищення води стає просто необхідністю і, зрозуміло, постає питання про покупку системи очищення води.

Вибір фільтру для очищення води – завдання не з легких. Встановлення будь-якого першого пристрою, що сподобався, на жаль, може не вирішити вашу проблему. Тут потрібний індивідуальний підхід. Для того, щоб очистити воду необхідно враховувати всі нюанси цього процесу.

Оскільки вибрати фільтр для води самостійно досить складно, треба знати певні особливості цих пристроїв. У результаті підвищеного попиту на це устаткування, на ринку регулярно з’являються нові моделі і можна легко розгубитися у їх різноманітності.

Вибір фільтру для води залежить в першу чергу від того, для яких цілей і яка вода вам потрібна. Визначившись з цим, вам буде значно легше підібрати собі відповідне водоочисне обладнання.

Основні види фільтрів для очищення води

  • Фільтри «глечики». Цілком підійдуть для одного-двох чоловік або сім’ї з однією дитиною. Також даний тип фільтрів підійде, якщо інші системи дорогі для вас, а чиста вода потрібна, наприклад, для приготування їжі дитині. Зручно використовувати такий фільтр і на дачі, якщо якість води з свердловини чи колодязя викликає сумніви. Ресурс картриджів (змінних елементів) у таких фільтрів близько 300 л, а значить замінювати їх необхідно кожні 2-3 місяці.
  • Фільтри-насадки на кран. Як правило, їх вартість невисока. Очищують воду за принципом схожим з «глечиками», мають трохи більший ресурс і займають зовсім небагато місця. Одягаються на кран безпосередньо на час фільтрації води.
  • Настільні фільтруючі системи. Середній ресурс картриджів таких систем 1500 л і більше. Такі системи цілком задовольнять потребу у чистій воді для сім’ї з 3-4 чоловік. Підключаються до крану або безпосередньо перед фільтрацією, або постійно і включаються спеціальним перемикачем. Мають середню початкову вартість комплекту, відносно невисоку вартість змінних елементів, враховуючи їх ресурс і продуктивність.
  • Двох- та трикорпусні системи очищення води. Мають великий ресурс картриджів, багатоступеневе очищення води, хорошу швидкість фільтрації, підключення «під мийкою» з виведенням окремого крану на кухонний прилавок або мийку. Задовольнять майже всі вимоги будь-якого покупця і за ресурсом, і за якістю одержуваної води. Початкова вартість покупки – вища за середню, середня вартість змінних елементів, але враховуючи їх більший ресурс – найнижча собівартість одного літру очищеної води, у порівнянні з попередніми системами.
  • Системи на базі осмосу та ультрафільтрів. Майже на 99% очищують воду від усіх забруднень. «Важка артилерія» серед систем водоочищення. Такі системи, тільки більшої продуктивності, використовують виробники бутильованої води відомих марок. Висока початкова вартість перекривається невисокою вартістю витратних матеріалів, враховуючи їх великий ресурс і відповідно частоту заміни. По суті, придбавши систему на базі осмосу або ультрафільтрів, ви отримуєте домашнє міні-виробництво чистої води. Завдяки наявності накопичувального баку, у більшості таких систем, у вас завжди буде «під рукою» запас чистої води, який можна одержати просто відкривши кран.

Для більшої впевненості у правильності вибору додамо декілька порад та рекомендацій.

Пам’ятайте, практично всі системи, від «глечиків» і до систем з осмосом видаляють хлор та його сполуки – «невід’ємну частку» міської води.

Подивіться як виглядає ваш чайник зсередини. Якщо стінки рясно вкриті накипом або в чашці з приготовленою кавою чи чаєм є кольорова плівка – вибирайте системи, або змінні елементи, що містять компоненти для пом’якшення води. Вони містять наповнювачі, що видаляють з води кальцій і магній, які окрім накипу в чайнику також дають непоганий «накип» і вашому організму в цілому, а ниркам зокрема.

Наберіть у скляний посуд води з під крану і дайте їй постояти декілька днів. Якщо з’явився зелений осад – у воді багато «живності». Вибирайте фільтри чи змінні елементи з бактерицидними добавками або добавками срібла. Такі фільтри додатково знезаражують воду і знищують присутні у воді мікроорганізми.

Якщо ви робите запас води чи просто у спеку зберігаєте її у холодильнику, намагайтеся уникати пластикової, одноразової тари. Ідеально зберігати воду у глиняному або скляному посуді. Також підійде емальований посуд або з нержавіючої сталі.

Не забувайте про заміну картриджів і фільтрів. Тільки правильна, планова заміна фільтруючих елементів гарантує якісну роботу систем очищення води.

Якщо ви плануєте бути відсутніми більше двох тижнів – по можливості злийте воду з корпусів фільтрів і накопичувальних ємностей. Якщо дана операція викликає у вас проблеми – не полінуйтеся викликати фахівця ПП “Східний масив”. Чиста вода в системі, що не експлуатується – ідеальне середовище для розмноження різної «флори і фауни», яка в свою чергу скорочує ресурс фільтруючих елементів при тривалому простої системи.

Якщо обрана вами система і змінні елементи мають більший ресурс, ніж ви фактично споживаєте – все одно міняйте картриджі чи фільтри через вказаний у інструкції період часу.

Сайт корисної інформації
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше