Івано-Франківські депутати пропонують перейняти досвід реформування ЖКГ у Львова

Депутати Івано-Франківської міськради фракції «Свобода» виступають проти вирішення проблем в житлово-комунальній сфері міста шляхом визнання банкрутами івано-франківських житлово-експлуатаційних організацій. Про це на прес-конференції заявили секретар міської ради Руслан Марцінків та лідер фракції «Свобода» Роман Онуфріїв, передав кореспондент ГолосUA.

За їх словами, це питання збитковості місцевих жеків стане ключовим у діяльності міської влади у найближчі кілька тижнів. Адже збитковість житлово-експлуатаційних організацій в Івано-Франківську набуває тенденційного характеру, а комунальне господарство потребує системних змін, а не застосування процедури банкрутства. Як приклад для наслідування «свободівці» приводять сусідній Львів, де квартплата майже однакова з івано-франківськими тарифами, проте 49 із 56 житлово-експлуатаційних організацій є прибутковими. «Львівські жеки здійснюють капітальний ремонт житла, в тому числі за рахунок власних коштів. Якщо говорити про 2011 рік, то міський бюджет Львова виділяє на капремонт будинків 43 млн. грн., а ще 20 млн. грн.. витрачатимуть жеки за рахунок власних надходжень. А наші ЖЕО не лише не можуть бути не збитковими, вони потребують дотацій для того, щоб гасити поточні платежі по заборгованостях», – зазначає Р. Онуфріїв. Для виходу із кризової ситуації депутати міськради пропонують відновити платоспроможність ЖЕО в контексті програми реформування комунальної сфери. Для цього, на їхню думку, потрібно провести комплексний фінансовий і управлінський аудит всієї структури ЖЕО та змоделювати нову систему діяльності. Проте, «свободівці» переконані, що персональну відповідальність за реформування житлово-комунальної сфери повинен нести міський голова повинен, оскільки він володіє всіма необхідними для цього інструментами.

http://www.golosua.com/
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше