Їх Величність – ДВЕРІ

Дерев’яні двері, їх ще називають масивними, тому що вони виробляються з масиву дерева. Найпоширенішими зараз є двері із сосни. Їхня популярність обумовлена досить гарним співвідношенням “ціна – якість”. Якщо двері фабричні, то в них має обов’язково бути сертифікат і гарантія щонайменше на два роки.

Наступний вид дверей — шпоновані (зроблені із двох аркушів шпону, наклеєного на основу із сосни або МДФ. Шпоновані двері мають гарні характеристики й майже не деформуються. Роблять їх із натурального дерева.
Ламіновані двері – покриті штучним шпоном (ламинатом) товщиною від 0,4 до 0,8 мм. Таке покриття імітує натуральне дерево. Дуже гладка поверхня дверей має гарний вигляд. Вони не бояться сухих і вологих приміщень, легко миються.
Скляні двері входять у моду останнім часом. Роблятся зі скла, товщиною 8 мм. Щоб їх розбити, необхідно докласти великих зусиль (втім, якщо це трапиться, то скло розпадеться на маленькі скалки з тупими краями, якими практично неможливо поранитися). Двері зі скла візуально збільшують приміщення.
Пластикові двері добре захищають від холоду в умовах украинських зим; у процесі експлуатації не вимагають фарбування й поточного ремонту. Пластик не вимагає ніякого спеціального догляду. Такі двері герметичні, володіють чудовими теплозахистними й шумопоглинаючими властивостями.

Вхідні двері

Дерев’яні вхідні двері повинні мати зовнішню панель, яка виготовлена з деревини, обробленої спеціальним чином і покритої захисними лаками або фарбами, не залежно від внутрішньої конструкції. Якісні вхідні дерев’яні двері повинні мати посилену конструкцію, поріг, ущільнювачі, утеплювачі, спеціальний запірний механізм, вічко. Все це повинно бути обладнане металевим плінтусом. Для того, щоб продовжити службу зовнішньої дерев’яних дверей приватного будинку, потрібно встановити над ними козирок, який охоронятиме від негативного впливу опадів та сонця. Дерев’яні двері можуть бути фільончатими, щитовими (суцільними і пустотілими), масивними.

Ще один різновид — металеві двері. Вони бувають сталеві та залізні.
Броньовані сталеві двері – найкращий вибір для вхідних дверей. Адже це головна перешкода на шляху непроханих гостей, які прагнуть потрапити у ваш будинок. До конструкції дверей треба ставитися вимогливо. Звуко та теплоізоляція — це надважливі характеристики. Для того, щоб перевірити, наскільки вашим дверям характерні ці ознаки, зверніть увагу на прилягання по периметру (якщо вночі зачиняєте двері і через щілини проходить світло, значить не все гаразд). Але для повної теплозвукоізоляції необхідно встановити по периметру коробки дверей ущільнювач, і бажано, щоб він був ще й морозостійким. До речі, правильно встановлені якісні двері здатні зберегти до 25 % тепла в приміщенні.

Залізні двері не тільки забезпечать надійний захист оселі, але й збережуть ваш будинок від спалаху на сходовій клітці. Щодо дизайну, то як обробка використовуються сучасні матеріали: вагонка, ламінат, МДФ, масив дуба і сосни, а також само покрив полімерною порошковою емаллю.

Поради від фахівців

Купуючи двері, вимагайте у продавця гарантію. Причому, якщо, наприклад, ідеться про сталеві двері, то гарантію можуть давати щонайменше на 10 років. Але візьміть на озброєння гасло «і словом, і ділом» – просіть письмову гарантію (надто, на прилягання).
Якщо зекономите на установці дверей, то потім доведеться витратитися на їх ремонт, адже дуже ймовірно, що коробка почне хилитатися.
Подбайте про петлі. Якщо, наприклад, метал не старіє тисячоліттями і двері, при уважному догляді та за умови зміни оббивки служитимуть довго, то з петлями інша ситуація. Тому поцікавтеся у продавця чи виробника, у якому стані експлуатаційні показники дверей, чи ставить він спеціальні підшипники на петлі, тощо.
До речі, петлі бувають зовнішні й потаємні. Перші добре зарекомендували себе на дверях легкого типу до 100 кг. Щодо переваг конструкції дверних блоків з прихованими петлями, то це важкодоступність для їх спилювання в порівнянні із зовнішніми петлями. Але головним недоліком цих дверей є відкриття лише на 90-100 градусів. Хоча на зовнішні петлі ставлять спеціальні протизломні штирі. Які петлі вам більше до душі — вирішуйте. Але врахуйте також, що відновити потаємні практично неможливо, коли вони зламаються.
Замки є одним з показників, що впливають на ціну дверей – чим вони надійніші, тим вищою є ціна дверей, тому на цьому краще не економити. Якщо є така можливість, купуйте замки турецького, італійського чи іспанського виробництва.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше