Тернопіль від снігу комунальники чистять за спецтехнологіями

Те, що на перший погляд непосвяченому може здаватися безгосподарністю і невчасним чи поганим прибиранням міста від снігу, насправді може виявитися спеціальними технологіями, кажуть у міському управлінні житлово-комунального господарства Тернопільської міськради. Керуючись прогнозом гідрометеоцентру, комунальники Тернополя планують свою роботу на добу наперед, кажуть чиновники, а якість виконання робіт управління ЖКГ контролює цілодобово.

Надворі густо падає мокрий сніг, а техніки, яка його прибирала б, не видно. У час снігопаду техніка і не повинна працювати, кажуть у міському управлінні житлово-комунального господарства.

Олег СОКОЛОВСЬКИЙ,  заступник начальника управління ЖКГ Тернопільської міськради:

Як тільки почав падати сніг, техніка не повинна працювати. Треба вичекати певний момент, коли сніг набуває певної висоти – так говорять відповідні норми. Виїжджає техніка. Техніка не просто виїжджає. В нас техніка розділена на три бригади і кожна з трьох бригад має свій маршрут. За кожним маршрутом закріплена техніка.

Технагляд цілу ніч перевіряє, що саме робиться і приймає оперативне рішення.

На дорогах Тернополя цієї зими нема наростів льоду, так званих колдобин. Це – результат вчасного посипання проїжджої частини, пояснюють управлінці. А так звана каша на дорогах – це не безгосподарність, а технологія.

Олег СОКОЛОВСЬКИЙ,  заступник начальника управління ЖКГ Тернопільської міськради:

Посипання відповідною піщано-соляною сумішшю і в нас виходить така каша. Цю кашу – ми дивимся: якщо в нас перепад температури різкий, ми кашу не знімаєм. Чому? Тому що якщо зняти кашу, ми заберемо з нею разом і пісок. І, відповідно, повністю всі реагенти будуть зняті, і коли буде перепад температур, буде різка ожеледиця. Тому чекається перепад температур аж після того забирається каша. Це відповідні відпрацьовані технології.

Якщо снігу випадає багато, техніка згрібає його на центр дороги, де він і складується. Коли ж проїжджа частина від цього надно звужується, сніг вивозять, як і з зупинок громадського транспорту. А скидати сніг на проїжджу частину чистячи тротуар не можна в жодному разі.

Олег СОКОЛОВСЬКИЙ,  заступник начальника управління ЖКГ Тернопільської міськради:

Категорично забороняється викидати сніг з тротуарів на проїжджу частину, тому що відбувається звуження проїжджої частини і це заборонено чинним законодавством. Тому ми за цим слідкуємо, і є багато організацій, які не уклали угоди, прибирають самі. Вони відгрібають тротуар і скидають цей сніг на проїжджу частину. На даний час підготовано ряд приписів і ці люди оштрафовані будуть на адмінкомісії за порушення правил благоустрою.

TV4
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше