У Тернополі проведуть термомодернізацію житлового фонду

Програму енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду і об’єктів соціальної інфраструктури міста Тернополя на 2012-15 роки прийняли на сесії міськради 16 лютого. Основою її є встановлення індивідуальних теплових пунктів в навчальних, дошкільних та спортивних закладах.

На сьогодні уже встановлено 5 індивідуальних теплових пункти в освітніх закладах міста. Ведеться робота по встановленню таких же пунктів в інших закладах. Це робиться з метою збереження теплових ресурсів і забезпечення надання якісних послуг під час перебування дітей у навчальних закладах.

Серед змін, які чекають на тернополян, і модернізація системи центрального теплопостачання. Кошти місто на ці потреби планує отримати від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

Передбачена в програмі і модернізація 9-ти житлових будинків в районі Новий Світ. Ці будинки вибрали за пропозицією КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», враховуючи те, що всі вони підключені до однієї котельні.

«Це будинки, які підключені до одного теплового об’єкта, їм більш як 20 років. Тут передбачено програмою заміну внутрібудинкових мереж, утеплення фасадів, заміна вікон тощо. На сьогоднішній день є вже розроблене техніко-економічне обґрунтування. Ми розраховуємо отримати кошти по програмі, оскільки Тернопіль – єдине місто, яке має проект термомодернізації. З бюджету заклали мільйон гривень на програму, щоб забезпечити спів фінансування – оплату всіх підготовчих робіт і виготовлення документації. Поки що йде мова про 9 будинків, в яких передбачено повністю утеплення. Згодом, якщо це дасть результат, будемо переходити на інші будинки», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше