Як правильно вибрати наповнення шафи купе?

Правильно підібране наповнення перетворює Вашу шафу купе в багатофункціональну систему зберігання. Проектування внутрішнього простору шафи купе, яка виготовляється на замовлення, і підбір елементів наповнення залежить від призначення шафи купе, потреб і побажань замовника.Шафа купе дозволить вмістити багато речей і заповнити ними весь простір від підлоги до стелі.

При цьому, якщо правильно підібрати наповнення, в шафі купе не буде важкодоступних місць. Ваші речі завжди будуть в порядку і під рукою.Нагорі зазвичай роблять полиці для зберігання того, що використовується не дуже часто, а нижче розташовують предмети щоденного користування. Наприклад, у верхній частині можна виділити місце для валіз. Так само в шафах купе можна заховати речі нестандартних розмірів, таких як пилосос, прасувальна дошка, санки або лижі.

Нижче розташовуються штанги з вішалками. Вони можуть мати різну висоту. Так короткі речі, наприклад, сорочки, можна вішати в два ряди по висоті. Вдале розташування вішалок допоможе Вам зручно розміщувати в шафі купе як довгі пальта і плащі, так і більш короткий одяг. Розумніше за все зробити дві штанги – одну для коротких речей, іншу для довгих речей. Це дозволить заощадити місце. Якщо коротких речей багато можна розташувати їх один над одним. Слід врахувати, що при глибині шафи купе менше ніж 60 см установка вішалки-труби і вішалки-ліфта не рекомендується. Внизу розташовують взуттєве відділення.

Шафу купе можна наповнити різноманітними стільниковими елементами, такими як металеві полиці або корзини, контейнери, ящики та стійки. Часто вони робляться на колесах. При необхідності Ви можете зняти стільникові елементи і поставити в шафу купе який-небудь великогабаритний предмет. Сітчасті полиці та корзини зручні тим, що дозволяють бачити свій вміст і, крім цього, забезпечують наскрізну циркуляцію повітря в шафі.

Для забезпечення більш ефективного використання простору застосовуються висувні і складні конструкції та аксесуари, наприклад, пантографи, ліфти-підйомники, “каруселі”.

Відстань між полками для одягу бажано робити 30-40 см. Полки кріпляться за допомогою пластмасових кріпильних елементів; або за допомогою прихованих фіксаторів. Великі ящики зручні тим, що в них можна звалити великі постільні приналежності, подушки, матраци.

У шафах купе можна заховати речі нестандартних розмірів, таких як пилосос, прасувальна дошка, санки або лижі. Вмонтувати в шафа можна побутову техніку, домашню електроніку, відео-та аудіотехніку: телевізор, музичний центр і т.д. Треба тільки заздалегідь обговорити це питання при складанні ескізного проекту. Шафа купе навіть можна спроектувати таким чином, щоб у нього легко вміщувалося ліжко, яке оснащене підйомним пристроєм.

http://lifetips.org.ua
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше