Пожежники оглянули підвали тернопільських багатоповерхівок

Комунальники прибирають підвальні приміщення у Тернополі. Зазвичай санітарне очищення підвалів здійснюють двічі на рік. Цього року роботи почали швидше після прохання фахівців управління ДСНС України в Тернопільські області. Підвали, як стверджують надзвичайники, цілком придатні для переховування тернополян у випадку загрози воєнних дій. Як зауважив провідний інспектор Тернопільського міського відділу ДСНС України в Тернопільській області Богдан Волошин, особливих вимог до підвалів немає.

-Головне зараз очистити підвальні приміщення від непортебу, цього буде достатньо, щоб люди могли там заховатися в разі виникнення загрози.  Як бачимо, з прибиранням зараз намагаються впоратися комунальники. Стосовно ж інших моментів, які допоможуть тернополянам вберегтися під час артобстрілів чи бомбардування, то про них можна дізнатися на нашому офіційному сайті. Також ми підготували рекомендації щодо формування так званих «тривожних валіз», які мали б бути напоготові у всіх українців.

Директор підприємства «Східний масив» Михайло Дереворіз розповідає, що у підвалах мотлох накопичується постійно, бо людям просто шкода викидати те, що згодом може знадобитися. Та зараз не час шкодувати за непотрібними речами, а варто задуматися над власною безпекою.
-Іноді буває таке, що ми прибираємо, а мешканці відразу після цього сміття заносять назад, у підвал. Тим не менше, двічі на рік кожне підприємство, яке обслуговує житловий фонд, береться за прибирання підвальних приміщень. Цього року виконання даного виду робіт співпало із проханням від Тернопільського міського відділу ДСНС України в Тернопільській області, адже безпека не буває зайвою. Відтак, просимо тернополян не перешкоджати роботі комунальників, а при можливості – допомагати їм звільняти підвали від великогабаритних та побутових відходів, – каже Михайло Дереворіз.

Протягом дня працівники очищають два-три підвали, з яких вивозять на звалище декілька вантажівок відходів. Зазвичай прибиранням у підвальних приміщеннях займаються комунальники, та не зайвим буде і мешканцям багатоповерхівок оглянути їх на предмет можливості знайти там захист від небезпеки.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше