Ціна на послуги з управління багатоквартирним будинком має визначатися з урахування мінімально-необхідного переліку послуг, що забезпечуватимуть належний стан будинку та прибудинкової території

Ціна на послугу з управління багатоквартирним будинком має складатися з витрат на утримання багатоквартирного будинку (утримання спільного майна та прибудинкової території, поточного ремонту спільного майна) та  винагороди управителеві. Це передбачено у проектах Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку та Типового договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком та чинному законодавстві.

Про це сказала директор Департаменту економіки систем життєзабезпечення Наталія Хоцянівська під час наради з питань реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

«Витрати на утримання багатоквартирного будинку мають розраховуватися виключно з урахуванням переліку послуг, який передбачено у проектах Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку та Типового договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком.»,- пояснила директор Департаменту.

За словами Наталії Хоцянівської, Перелік є мінімально-необхідним і може бути зменшений лише за об’єктивних умов експлуатації будинку. Решта мають в обов’язковому порядку надаватися, оскільки саме вони забезпечують належний технічний, санітарно-гігієнічний, протипожежний стан будинку та прибудинкової території.

«Під час проведення конкурсу передбачено, що конкурсна документація повинна містити перелік складових послуги з управління багатоквартирним будинком та вимоги щодо якості надання послуги, періодичності виконання робіт з посиланням на стандарти, нормативи, норми та правила»,- додала вона.

При цьому було зауважено, що до складу ціни на послугу з управління багатоквартирним будинком включаються витрати з утримання будинку, його технічного обслуговування, поточного ремонту та витрати на оплату комунальних послуг стосовно спільного майна багатоквартирного будинку.

Витрати ж на капітальний ремонт, реконструкцію, реставрацію, а також інші витрати, передбачені рішенням співвласників, можуть відшкодовуватися за окремими договорами з співвласниками (у разі прийняття співвласниками відповідних ріішень).

www.minregion.gov.ua
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше