Борги за ЖКП можуть впливати на оформлення субсидій в 2018 році

Наявність боргів по оплаті житлово-комунальних послуг впливає на нарахування субсидії на наступний термін.

Поки що наявність заборгованості по оплаті ЖКП при першому зверненні споживачів за оформленням субсидії не враховується.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.

При нарахуванні компенсації на оплату ЖКП органи соціального захисту населення керуються правилами, прописаними в п. 13 «Положення про порядок призначення та надання субсидії для компенсації витрат на оплату ЖКП». Порядок затверджений постановою Кабінету Міністрів України №848 від 21 жовтня 1995 року. У документі значиться, що для нарахування субсидії використовуються дані про доходи та витрати споживачів отриманих від:

– державної фіскальної служби;
– Пенсійного фонду України;
– центрів зайнятості;
– фондів соціального страхування;
– виконавчої служби;
– житлово-експлуатаційних організацій;
– житлово-будівельних кооперативів;
– об’єднань співвласників багатоквартирних будинків;
– виконавців комунальних послуг;
– організацій, які нараховують плату за ЖКП (розрахункові та електронно-обчислювальні центри).

Звернувшись до органів соціального захисту за оформленням субсидії в перший раз, боржнику буде нарахована компенсація.

Борги з оплати житлово-комунальних послуг впливають на нарахування компенсації на наступний термін. Якщо органи соціального захисту населення отримали дані про неоплату ЖКП споживачем протягом 2-х місяців, субсидія на наступний термін не призначається.

У такій ситуації структурний підрозділ інформує споживача про припинення нарахування компенсації. «Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний термін громадянин документально підтвердив сплату боргу або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії. В іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору», – повідомили в центрі комунального сервісу.

Органи місцевого самоврядування уповноважені продовжити термін вирішення питання заборгованості споживачами в разі поважних причин.

jkg-portal.com.ua

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше