При спалюванні опалого листя може постраждати ваш гаманець

При спалюванні опалого листя може постраждати не тільки ваш організм, а й гаманець. У процесі згоряння в повітря виділяються пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. А бензопрен, який утворюється у тліючому без доступу кисню листі, може викликати у людини рак.

Також це шкодить екології навколишнього середовища, каже начальник управління житлово-комунального господарства Тернопільської міської ради Володимир Болєщук.

Володимир Болєщук: «Це є все ж таки наша екологія, за яку ми дбаємо. Це є і зниження якості грунтів, тому що виділяються різні такі речовини, які потрапляють у грунт. Тобто це є комплекс негативних заходів, який ми хотіли би унеможливити на території нашого міста».

Законодавство України сьогодні категорично забороняє спалювати листя в населених пунктах. Порушники цієї норми сплачуватимуть штраф від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Відслідковують протиправні дії відповідальні за це служби.

Володимир Болєщук: «Є екологічна інспекція, яка за цим слідкує. Також наше управління, також наші спеціалісти, які працюють по території міста. Якщо є такі факти – ми це виявляємо. Ми контролюємо і наші підприємства, й інші, щоб таких фактів не допускати».

Тернопільські комунальники, які прибирають листя на території міста, вивозять його на Микулинецьке кладовище. Також для цього можна використовувати місцеве сміттєзвалище.

ІНТБ
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше