У Тернополі підвели підсумки двомісячника перевірки ЖЕКів

В рамках двомісячника перевірки було обстежено понад 250 будинків, перевірено роботу 12 підприємств, складено 4 попередження та винесено 5 доган.

«Відповідно розпорядження міського голови від 11.09.2013р. №348 «Про проведення перевірки якості надання житлово-комунальних послуг» комісією проведено перевірку 12 підприємств, які надають послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, аналіз заяв та звернень громадян, стан підготовки підприємств до роботи в осінньо-зимовий період, виконання робіт по поточному ремонту житлового фонду, дотримання графіків ремонту місць загального користування будинків та очищення підвальних та горищних приміщень, – розповів Владислав Стемковський, заступник міського голови. – Під час проведення перевірки проведено обстеження понад 250 будинків. Основна частина зауважень мешканців висловлених під час спілкування була зосереджена на наступних проблемах: незадовільний стан покрівель, асфальтобетонного покриття прибудинкової території, інженерних мереж, відсутності прозорих взаємовідносин між виконавцем послуг та споживачем».
Одночасно практично всі опитані мешканці не мали значних зауважень щодо якості роботи прибиральників та двірників, натомість всі зауваження стосувались виключно проведення робіт капітального та поточного характеру, які потребують значних капіталовкладень.

Після підведення підсумків щодо роботи ЖЕКів депутати висловили свої пропозиції та зауваження, а також виступили директори ЖЕКів щодо підготовки підприємств до зимового періоду та поточної праці.

«У нас на підприємстві розроблене програмне забезпечення щодо по будинкового обліку заяв мешканців та їх виконання., відзначив Михайло Дереворіз, директор ПП «Східний масив». – Вбачаємо за можливе запровадження даного обліку на інших підприємствах. Є Власний сайт. Щодо підготовки підприємства на зимовий період, то у нас є 4 одиниці техніки, більше 5 тонн солі та 40 метрів кубічних піску».

Підсумовуючи сказане, міський голова Тернополя Сергій Надал відзначив, що у 2014 році буде проведено підсумкову нараду по двомісячнику благоустрою, крім того на наступному тижні відбудеться зустріч комунальників та голів ОСББ.

«Найпершу хочу відзначити, що двомісячник перевірки роботи ЖЕКів показав нам усі плюси та мінуси житлово-комунальної сфери міста, – відзначив Сергій Надал. – За підсумками перевірки були дані відповідні доручення щодо покращення роботи та усунення уже наявних проблем. Завтра ми перевіримо як ці доручення були виконані, і я думаю у нас буде не 5 доган, а більше. Друге, що хотілось би відзначити, це будинки, участь у перевірці яких взяли депутати і де були виявлені суттєві недоліки – потрібен капітальний ремонт даху чи фасаду, кошти на їх ремонт ми закладемо на 2014 рік. Крім того, наступного тижня ми проведемо розширену нараду з керівниками ОСББ щодо покращення їх роботи та активної позиції щодо очищення дворів і вулиць власних будинків у зимовий період».

Тернопільська міська рада

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше