Уряд хоче ввести штраф за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді встановити штраф для споживачів у разі невчасної або неповної оплати житлово-комунальних послуг у розмірі 0,1% від суми простроченого платежу.

Відповідна норма міститься в урядовому проекті закону №4563 від 29 серпня 2014 року, пише УНІАН.

У разі невчасного і/або не в повному обсязі внесення плати за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний платити пеню у розмірі 0,1% від суми простроченого платежу, яка нараховується за кожний день прострочення, але не більше 100% загальної суми боргу, окрім визначених законом випадків”, – йдеться у законопроекті.

Згідно з документом, нарахування пені розпочинається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного терміну внесення плати за житлово-комунальні послуги. Нарахування пені здійснюється виконавцем або керівником багатоквартирного будинку.

При цьому граничним терміном внесення плати за житлово-комунальні послуги є 20 число місяця, наступного за розрахунковим. Пеня за кожний місяць нараховується окремо.

Також законопроект передбачає, що порядок нарахування і стягнення пені затверджується Кабінетом міністрів України.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше