У Тернополі запрацювала єдина аварійно-диспетчерська служба

Проблем з аваріями у внутрішньо-будинкових мережах у тернополян бути не повинно. З початку вересня в місті запрацювала новостворена аварійно-диспетчерська служба, яка миттєво готова реагувати на екстрені випадки.

СЕРГІЙ НАДАЛ, міський голова Тернополя:  «Відбувається реформування системи житлово-комунального господарства, де чітке розмежування надавачів послуг і вартості послуг. Скажімо, теплопостачання, водопостачання, яке передбачає тільки передачу тепла і води. Воно вже не передбачає такі послуги, як аварійний ремонт, їх не включено в тариф. Ці послуги включені в тариф підприємств, які надають житлово-комунальні послуги. Зараз створюються нові ОСББ, управляючі компанії – вони не завжди мають можливість також надати послуги по аварійному ремонту, зробити будь-які види елементарних робіт, скажімо, труба трісла чи щось потекло. Для того, щоб люди знали, до кого їм звертатися, створюються спеціальні аварійні бригади, поки що таких служб створено дві».

Одна з них, що на вулиці Степана Бандери, 94, працює вже майже місяць. На диспетчерську службу за добу приходить кілька десятків дзвінків, однак, в штаті три бригади, які наразі справляються із викликами.

БОГДАН ФІЛЬ, майстер аварійної служби:  «Були випадки на Протасевича, 6 там текла заглушка, виїжджала аварійна там ліквідувала, поставила нову, на Протасевича, 4а, на бульварі Данила Галицького, 5 були такі. В нас станом з першого по сьогоднішній день було таких 14 викликів і аварійна нормально справилася, ліквідувала це все. Одразу, тільки получаємо дзвінок, чергова машина стоїть, вони сідають на машину і виїжджають».

МИХАЙЛО ДЕРЕВОРІЗ, директор ПП «Східний масив»:  «Як ви бачите сьогодні працює дві аварійних машини. Вони повністю обладнані всім необхідним інструментом, а також електрозваркою, газозваркою, насоси для викачки води. Тобто, повністю, для повної локалізації всіх аварійних ситуацій, які можуть виникнути в тому числі в опалювальний період».

У службі запевняють, готові і до початку опалювального періоду, тоді буде більше аварійних ситуацій, а відповідно викликів. Кажуть, при потребі кількість працівників збільшать. На разі, міський голова звертається до тернополян з проханням заздалегідь укласти договір з аварійною службою.

СЕРГІЙ НАДАЛ, міський голова Тернополя:  «Ми звертаємося до керівників ЖЕКів, до керівників ОСББ заключати з ними договори про аварійне обслуговування. Хто такі угоди заключить, тоді в разі будь-якої аварії аварійна служба приїжджає, проводить ремонтні роботи, за які оплачує ЖЕК або ОСББ, люди вже не платять. Якщо звертається якийсь мешканець будинку, де такої угоди нема заключено, але в нього сталася проблема, йому треба відремонтувати будь-що, тоді для нього ця послуга буде платною».

Таким чином, окрім цілодобової лінії 15-80, тернополяни можуть одразу звернутися до конкретної аварійної служби. Номер аварійної служби ПП «Східний масив» – 067 350 88 33.

Телеканал ІНТБ

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше