Кабмін скасував пільги одержувачам субсидій

Кабінет Міністрів України скасував нарахування пільг для одержувача субсидій на житлово-комунальні послуги. Про це йдеться в постанові Кабміну №319 від 27 квітня, опубліковане на сайті уряду.

Як йдеться в тексті постанови, громадянам, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг і при цьому звертаються за субсидією на ЖКП, пропонується скасувати нарахування пільг на весь період користування субсидією на ЖКП.

“Зазначене не призведе до зменшення рівня соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на оплату послуг і обсяг обов’язкового платежу за послуги залежить тільки від доходів сім’ї”, – йдеться в повідомленні.

Інформація про даних осіб в автоматичному порядку подається підприємствам – виробникам житлово-комунальних послуг і вноситься в Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.

Змінами також передбачається призначати субсидію на послуги з управління будинком (з урахуванням вимог Закону України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”).

Дитячим будинкам сімейного типу субсидія призначається за рішенням комісії з урахуванням кількості дітей, які фактично проживають у будинку, але не зареєстровані, з моменту створення такого будинку; не враховувати сукупний дохід при призначенні субсидії державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та допомогу внутрішньо переміщеним особам; визначити, що до сукупного доходу пільговика включається допомога по безробіттю та інші виплати, що здійснюються фондами соціального страхування; визначити право пільговика на отримання пільг на 12 місяців (на сьогодні – на 6 місяців).

Крім цього, пропонується за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидії внаслідок ощадливого споживання енергоресурсів повертати в державний бюджет. При цьому з метою стимулювання громадян до економного споживання послуг пропонується частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб. метрів природного газу або в еквіваленті 150 кВт/год електричної енергії (у разі використання даних джерел енергії для індивідуального опалення) зараховувати як оплату послуг, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.

Україна комунальна
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше