Чому не можна курити на сходових майданчиках і загальних балконах?

Куріння тютюнових виробів у під’їздах житлових будинків заборонено статтею 13 Закону України “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення”. Загальний балкон також є невід’ємною частиною під’їзду.

Відповідно до статті 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП), куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, тягне за собою попередження або накладення штрафу від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, тягне за собою накладення штрафу від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Виходячи з вищевикладеного, дії ваших сусідів однозначно підпадають під адміністративне правопорушення. Якщо ваші сусіди не реагують на зауваження та прохання, то вихід один – дзвонити в поліцію.

З досвіду останніх декількох місяців можна сказати, що наряд поліції приїде негайно і вживе належних заходів, оскільки в цьому випадку закон однозначно на вашому боці. Інший вихід, менш, на наш погляд, вдалий – це написати заяву в поліцію.

ukr.segodnya.ua
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше