Реєстрацію місця проживання здійснюватимуть виконавчі органи місцевих рад

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» . Серед іншого, останнім передбачено, що органом реєстрації місця проживання є виконавчий орган сільської, селищної чи міської ради, його посадові особи, сільський голова (у разі якщо відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено).

Останні вноситимуть інформацію до реєстру територіальної громади (який створюється, ведеться й адмініструється відповідним органом реєстрації), документів, до яких уносяться відомості про місце проживання/перебування особи, із зазначенням адреси житла/місця перебування з унесенням надалі відповідної інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

Прикінцевими та перехідними положеннями ухваленого Закону, зокрема, визначено: до 4 квітня 2016 року житлово-експлуатаційні організації, інші підприємства, установи й організації, що забезпечували або забезпечують ведення картотек із питань реєстрації фізичних осіб, мають передати їх відповідним виконавчим органам сільських, селищних, міських рад. До цієї самої дати зазначеним органам мають бути передані картотеки з питань реєстрації фізичних осіб, наявні в територіальних органах центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб.

Інтарактивна бухгалтерія
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше