Тарифи на воду зростуть приблизно на 24%. Поспішіть розрахуватись ще за старими!

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 19 травня схвалила проект постанови про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення та на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для ряду підприємств України, зокрема і КП “Тернопільводоканал”.

Згідно з документом, вартість централізованого водопостачання та водовідведення зросте приблизно на 24% та для мешканців приватного сектору становитиме 10,31 грн. за метр кубічний води та стоків, а для мешканців багатоповерхових будинків – 11,14 грн. за метр кубічний води та стоків. Нині тарифи відповідно становлять 8, 26 грн. за метр кубічний води та стоків та 8, 98 грн. за метр кубічний води а стоків.

Основною причиною перегляду тарифів є зростання вартості електроенергії . Якщо торік у березні ціна, що включена в діючі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, становила 1,6646 грн/кВт. год., то вже у травні – 2,0218 грн/кВт. год. Оскільки витрати на електричну енергію в структурі послуг водопостачання та водовідведення займають понад 40% , то зростання вартості електричної енергії на 21,5% або 0,36 грн. за 1 кВт./год доволі суттєво впливає на собівартість послуг підприємств. Для КП “Тернопільводоканал” дане зростання призвело до збільшення витрат на суму майже 700 тис.грн. в місяць, у рік ця сума становитиме близько 8,5 млн. грн., для яких відсутнє джерело покриття.

Крім того, діючі тарифи , що як базові, були прийняті ще в травні 2014 року, є збитковими ще й через цілий ряд інших факторів, зокрема, зростання податків і зборів, а також вартості пально-мастильних матеріалів, реагентів тощо, повідомляє сайт КП “Тернопільводоканал”.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше