Затверджено порядок атестації менеджерів житлових будинків

Кабмін врегулював деякі питання професійної атестації управителів житлових будинків.

Постановою Уряду від 28 листопада 2018 року № 1010 затверджено Порядок здійснення професійної атестації за професією “менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)” та критерії, яким повинні відповідати підприємства, установи, організації, що здійснюють таку професійну атестацію.

Реалізація постанови сприятиме формуванню інституту управителів житла та має забезпечити професійний підхід до управління житловими будинками, а також підвищити рівень якості послуги з управління.

Професійна атестація — процедура сертифікації персоналу на відповідність кваліфікації кандидата вимогам, що висуваються до працівника, який повинен проваджувати діяльність за професією “менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)”, що вимагає спеціальних знань, підготовки та досвіду, відповідно до вищевказаного Порядку.

Професійна атестація здійснюється як первинна та повторна професійна атестація (переатестація). Первинна професійна атестація передбачена для осіб, які вперше проходять процедуру професійної атестації.

Повторна професійна атестація (переатестація) передбачає здійснення професійної атестації для осіб, які мають сертифікат за результатами здійснення первинної професійної атестації, строк дії якого закінчується/ закінчився.

Професійна атестація здійснюється на платній основі. Вартість робіт (послуг) та порядок внесення плати за здійснення професійної атестації визначаються на договірних засадах.

У разі успішного складення кваліфікаційного іспиту орган сертифікації приймає рішення про видачу сертифіката. У разі нескладення кандидатом кваліфікаційного іспиту орган сертифікації приймає рішення про відмову у видачі сертифіката.

Інформаційний портал “Юридичний факт”

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше