Як вибрати меблі для кухні

Кухня є найпопулярнішим місцем всіх членів сім’ї. На кухні можна не тільки приготувати і поїсти їжу, а й усамітнитися з книжкою в руках або почаювати з подружкою. Виходячи зі своєї багатофункціональності, кухня повинна виглядати ідеально, її інтер’єр повинен підвищувати настрій і уособлювати відмінний смак і стиль господині. Затишок на кухні – це не тільки якісний ремонт, але і правильно обрана і розставлені меблі. При виборі меблів ми керуємося двома критеріями: хороша якість і доступні ціни. На ці критерії впливає матеріал, з якого виготовлені меблі.

Найякісніша меблі виготовлені з дерева. Найбільшою популярністю користується кухонні меблі з ДСП і МДФ. Древесностругана плита (ДСП) виготовляється з тирси шляхом пресування. У її виробництві як клейової основи застосовуються формальдегідні смоли, які надають шкідливий вплив на організм. При виробництві МДФ використовується екологічно чиста сировина. У перекладі з англійської МДФ означає «деревоволокнистих плит середньої щільності». Плита МДФ виготовляється з деревної стружки, яка спресовується під дією тиску і високої температури. Склеює компонентом є лігнін. Це натуральна речовина виділяється з деревних волокон, тому воно не шкодить здоров’ю.

Плита з МДФ стійка до атмосферних впливів і вогню, її експлуатаційні якості перевищують меблі з дерева. Багатьом покупцям не доводилося чути про меблі з мультиплексу. Зовні меблі з цієї сировини сильно нагадує дерев’яну. По суті, мультиплекс – це матеріал, що складається зі смуг дерева різних порід. Склеює матеріал підсилює міцність мультиплексу. Меблі з цього матеріалу не боїться вологи і стійка до будь-яких механічних впливів і деформацій, що дає їй перевагу перед меблями з дорогого дерева, МДФ або ДСП.

Важливе значення має меблева фурнітура. Петлі, шпінгалети і замочні механізми повинні бути якісними, щоб відкривання, фіксація і замикання дверцят не викликало роздратування. Стільниця повинна володіти високими експлуатаційними якостями, а також поєднуватися з фасадом меблів. Стільницю можна вибрати з натурального матеріалу, але деякі синтетичні по зносостійкості та опірності не поступаються натуральним.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше