Уряд конкретизував зміни в умовах призначення житлових субсидій

Кабінет Міністрів України постановою від 19 травня 2021 р. № 505 врегулював деякі питання призначення житлових субсидій.

Зокрема, призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Громадянам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, потрібно до 1 вересня 2021 р.повідомити органам соціального захисту населення про наявність умов, за яких житлова субсидія не призначається.

Також внесено зміни, відповідно до яких надається право на призначення житлової субсидії особам, які мають на депозитному рахунку до 100 тисяч гривень (раніше це було 25 прожиткових мінімумів, або 56 750 гривень).

При призначенні субсидій не будуть враховані житлові приміщення у спільній або частковій власності, а також розташовані у сільській місцевості.

Змінено і період сплати єдиного соціального внеску для призначення житлової субсидії, а саме: протягом кварталу, що передує кварталу звернення, для осіб, які у період, який береться до обрахунку при призначенні субсидії не отримували доходу, не сплатили єдиний соціальний внесок (раніше було протягом двох місяців підряд перед зверненням).

Суми призначеної, але не виплаченої у зв’язку із смертю одержувача житлової субсидії, виплачуються одному із членів домогосподарства, з урахуванням яких призначалася субсидія, за письмовим зверненням такої особи, поданим протягом трьох місяців після смерті одержувача ( раніше було до закінчення періоду, на який призначено житлову субсидію).

Скасовано обмеження щодо отримання субсидії через поштові відділення.

Форми заяви та декларації не змінились.

Субсидії за травень і червень будуть нараховані в другій половині червня на підставі інформації Міністерства фінансів щодо верифікації усіх баз даних, отриманої управлінням соціальної політики інформації про доходи громадян та звірки інформації про зареєстрованих осіб в домогосподарстві.

Тернопільська міська рада

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше