Двері міжкімнатні — квартирні і хатні

Міжкімнатні двері для приватної хатинки чи для квартири — річ важлива. Це неабияка деталь інтер’єру. Тому купуючи їх, прорахуйте всі дрібниці.

Які двері потрібні вашій оселі?

Виготовлення міжкімнатних дверей завжди вважалося особливим мистецтвом (не менш важливим, ніж виготовлення меблів). Міжкімнатні двері можуть бути глухими або заскленими, із застосуванням гладкого, рельєфного, прозорого, матового, тонованого або кольорового скла.

Доречним на дверях виявиться і невеликий вітраж. Переваги таких дверей – вельми привабливий зовнішній вигляд, міцність і довговічність.
Наприклад, при виробництві елітних дерев’яних міжкімнатних дверей враховуються смаки найрізноманітніших потенційних покупців – звідси і різноманіття стилів. Завжди в ціні класичний дизайн: двері з англійськими ґратами, простими і арочними фільонками, рідше – арочними полотнами, коробками і наличниками. Дуже вдало на них розміщують скло – прозоре або матове, з фасцетом і латунними протяжками. Втім, класика може вирізнятися і суворими прямими лініями, рельєфом панелі, що нагадує гранований алмаз. Власне, не заморочуйтеся класикою і оберіть те, що підходить вам і вашому помешканню. Тим паче, що двері можуть бути виготовлені з різноманітного матеріалу — крім дерева є ще також ДСП, МДФ, ДВП, ПВХ тощо.

Переваги міжкімнатних дверей:

  • шумо- і теплоізоляція всередині приміщення
  • практичний елемент внутрішнього інтер’єру
  • виконують оформлювальні та декоративні функції

Ради-поради при купівлі та установці дверей

  • Незалежно від того, де були куплені ваші двері, перед установкою необхідно перевірити їх на наявність браку. Двері можуть бути пошкоджені під час доставки, зіпсовані при зберіганні, тощо. Більшість компаній не дають гарантій на самостійно встановлювані зразки, тому на дефекти потрібно звернути увагу до початку установки
  • Виберіть напрям відкриття. Це рекомендується зробити до початку установки міжкімнатних дверей
  • Установка міжкімнатних дверей повинна проводитися після висихання обштукатуреної або забарвленої стіни або після наклейки шпалер, але при цьому до укладання покриття на підлогу і до прикріплення плінтуса
  • Переконайтеся, що розмір полотна точно відповідає розміру дверної коробки. Особливу увагу зверніть на петлі, від яких залежить легкість і довговічність експлуатації дверей. Для того, щоб двері закривалися достатньо щільно, петлі кріплять так, щоб капелюшки шурупів не виступали над поверхнею пластини
  • Від того, наскільки правильно встановлені двері, залежить внутрішній вигляд житлового приміщення або офісу
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше