Ванна мусить бути просторою

Як облаштувати ванну таким чином, щоб вона була просторою і максимально комфортною навіть у тому випадку, якщо йдеться про обмежену площу? Відповідь на це питання досить проста — треба знати кілька важливих дрібниць і враховувати їх під час ремонту ванної кімнати.

Душова кабінка замість ванни

Якщо ваша ванна кімната має невеликі розміри, і ви не фанат того, щоб поніжитися у запіненій ванні, то слід подумати про встановлення сучасної та комфортабельної душової кабіни. Вона займає мало місця, має стильний і красивий вигляд, гігієнічна, скорочує витрати води, а також має різні варіанти (звичайна душова кабіна, гідросауна та гідродуш).

Ви легко зможете підібрати кабіну за необхідними розмірами і розташувати її в потрібному місці, оскільки душові кабіни можуть бути прямокутні та кутові, а також асиметричні й симетричні. Вибір скла в кабіні залежить від вас. Можна вибрати кольорове скло або дзеркальне, а можна обійтися тонованим. У душовій кабіні обов’язково є підсвічування. Коли ви користуєтеся душовою кабіною, комфорт забезпечується за допомогою примусової вентиляції, високого піддона, душової стійки, яку можна регулювати, кількох видів струменя, гідромасажу для ніг і зручних поличок для різних предметів.

Сховок для всячини

Якщо ж вирішено залишити ванну, то не варто повністю зашивати її фасад. Можна, наприклад, зробити цілісну ширму з білого пластика, яка легко виймається при необхідності. Завдяки цьому звільниться додаткове місце для зберігання потрібних, але маловживаних в господарстві речей. До речі, якщо вже робите ремонт, то необхідно повністю замінити сантехніку, а всі труби варто заховати за плитами вологостійкого гіпсокартону. Якщо ж ви розпочали рішучий бій за кожен квадратний сантиметр і йдеться про так званий сумісний санвузол, то стане в нагоді кутовий унітаз. Актуальна також п

ідвісна сантехніка – вона візуально розвантажує простір. У продажу є міні-раковини і унітази, які навіть зручніші від звичайних. Пральну машину краще розташувати під загальною стільницею із раковиною (або, якщо це доцільніше, то взагалі “переселити” її на кухню). Тут же можна розмістити білизняну кошик. Накопичувальний бойлер на випадок відключення гарячої води краще закріпити під стелею.

Стіни, стеля і підлога

Найоптимальніший варіант для стін — це плитка. Причому, для того, аби приміщення візуально здавалося ширшим, варто світлу плитку класти вгорі, а в низу робити панель із плитки дещо темнішого кольору. Щодо стелі, то вона може бути підвісною, наприклад, із білого пластика. Вибираючи матеріал, потрібно пам’ятати, що головною його ознакою має бути вологостійкість. Взагалі, можна пофарбувати стелю, як і стіни, водоемульсійною фарбою. Але якщо ви хочете, щоб стеля у ванній відповідала інтер’єру, була функціональною і стильною, зробіть її підвісною. Тоді ви водночас вирішите проблему, куди прибрати електропроводку та елементи вентиляційної системи. Можна використовувати плиткові підвісні стелі, що складаються з мінеральних волокон, або зі сталевих модулів. Вони не бояться вологи. Але краще за все для ванної кімнати підходять підвісні стелі з алюмінієвих

рейок. Вони не промокають і не іржавіють, легко монтуються, а також прості у догляді. Будь-яке забруднення без проблем усуваються засобами, що чистять. Якщо ж вам до вподоби багаторівнева стеля з підсвічування, тоді необхідно використовувати вологостійкий гіпсокартон. Щодо підлоги, то уважно поставтеся до вибору плитки. Важливо, щоб вона була не дуже слизькою.

Багато світла і дзеркал

Правильно підібравши дзеркала, можна оптично збільшити ванну кімнату рівно удвічі. Дизайнери радять діяти за принципом: чим меншою є ванна, тим більше дзеркало в ній повинно висіти. Причому воно може займати як “законне” місце над умивальником, так і дублювати його на стінах, поличках. Щоб підтримати ефект розширення площі, вибирайте дзеркала без рами, бажано з нанесеним декором. Така обробка не обважнює, а навпаки, робить вишуканішим. Існує дуже багато цікавих варіацій на тему – подвійні, забарвлені дзеркала, з нанесеним піскоструминним малюнком або внутрішнім підсвічуванням. До речі, дзеркало теж варто “підсвітити”. Тим самим ви доб’єтеся ще більшого візуального розширення ванної кімнати.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше