Дерево – справжнє для справжніх

Речі з дерева завжди сприяли створенню атмосфери домашнього затишку і робили інтер’єр будь-якого помешкання неповторним. Тож чому ваш дім має бути винятком?

Матеріал, що живе своїм життям і надає шарму вашому помешканню

Дерево гармонійно вписується в інтер’єри всіх стилів. Воно здатне перетворити будь-яке житло на затишний куточок – потрібно лише вміло його використовувати. До речей із дерева приємно доторкнутися – це живий, теплий, міцний, довговічний і безпечний матеріал. Його часто застосовують в оформленні сучасних квартир і будинків. Із деревини створюють практично будь-які деталі інтер’єру: меблі, паркет, сходи, двері, вікна… Крім того, дерево використовують для виробництва стінових і стельових панелей, колон, арок, багетів, карнизів, плінтусів, підвіконь, радіаторних решіток (екранів), декоративних елементів і аксесуарів. Сучасні технології обробки деревини дозволяють оформити за допомогою дерева всю кімнату, включно з підлогою, стінами та стелею, що надасть оселі особливого шарму.

Сосна, дуб, горіх чи липа?

Кожна порода дерева має своїми перевагами та хороша для певних цілей і стилів. Так, популярність сосни пояснюється м’якістю і одночасно міцністю деревини. Її сонячний, світло-жовтий колір створює легку і життєрадісну атмосферу в домі. З сосни можна виготовляти дачні меблі, сходи, двері, аксесуари. Це одна з найдешевших порід.
Дуб використовують для виробництва паркету, сходів, дверей, оскільки він міцний і довговічний. При виготовленні меблів часто застосовують морений дуб (дуже темний, іноді майже чорний). Його палітра кольорів – від бурого до жовтувато-коричневого, з сіруватим або зеленуватим відтінком. Горіх також відноситься до твердих, благородних порід – з часом його деревина стає темнішою і якіснішою. Темно-коричневий, іноді з рудуватим відтінком, горіх завжди надає інтер’єру шляхетність. До речі, горіх має дуже широкий діапазон кольорів – він може бути як жовтим, так і темно-коричневим, майже чорним. Для інтер’єрів у стилі бароко і рококо переважно використовувати липу. Її жовтувата м’яка деревина ідеальна для вирізування будь-яких, навіть найвигадливіших візерунків. З липи найчастіше створюють меблі і декоративні панно. З більш екзотичних і дорогих порід відомі махагон, палісандр, чорне дерево.

Переваги та недоліки

Почнемо з недоліку. Він один, але дуже суттєвий — це ціна. Так, за все вартісне треба відповідно платити. Але тут відразу ж згадаємо про переваги. Нічого більш теплого, справжнього і неповторного для своєї оселі ви не знайдете. Дерево “вписується” практично в будь-який інтер’єр. Його можна комбінувати з чим завгодно – з металом, склом, навіть з пластиком. До того ж дерево легко вид

озмінювати: набрид один колір – трішки тонування і перед вами зовсім інша деталь інтер’єру. Крім того, дерево відмінно реставрується. Якщо ви його випадково подряпали, то переживати не варто: трохи зусиль – і деревина знову як новенька. Нині в моді меблі з масиву, виготовлені на замовлення. Це й не дивно, адже йдеться про добротні меблі, які будуть вірно служити десятки, а при турботливій експлуатації, і сотні років. До речі, якщо подібні деталі інтер’єру вам таки не по кишені, можна схитрувати — замовити виготовлення фасадів із дерева, а каркас — із МДФ чи ДСП. Також у любителів кантрі та еклектики популярністю користуються архаїчні дерев’яні стільці і крісла, випиляні зі стовбурів великого діаметру. Знову входить у моду ефект зістареного дерева. Актуальні сьогодні і деталі, стилізовані під «народні промисли»: вішалки, декоративні вази, світильники, створені з наростів дерев, коренів і дивовижних гілок. Тож, як бачимо, у будівництві, обробці та оформленні інтер’єрів у деревини практично немає конкурентів. Вона легко обробляється і піддається всім видам обробки, володіє відмінними естетичними якостями, додає приміщенню особливого затишку та теплоти. Тому, облаштовуючи власне житло, не забудьте про старе-добре і незамінне дерево.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше