Квартира під надійним замком?

Щоб вибрати замок для дому, потрібно перш за все зібрати необхідну інформацію про те, що є, а тоді робити висновок, що саме вам потрібно.

Асортимент подібної продукції доволі широкий. Проте усі механічні пристрої можна умовно поділити на чотири групи: сувальдні, циліндрові, рейкові та комбіновані. Є також нестандартні замки, проте їх кількість на ринку не перевищує 4-8 %.

Сувальдні замки забезпечені незнімним механізмом секретності, що складається з декількох металевих пластин які мають складну конфігурацію і при спрацьовуванні замку переміщуються усередині замка. Для таких замків існує двосторонній ключ, який може бути симетричним або несиметричним. У останньому випадку ступінь секретності замку вища.
Циліндрові замки ще називають “англійськими”. Механізм секретності такого пристрою розташований в секретці-циліндрі, що приводить в дію ригелі-замки. Ключі до таких замків бувають зубчасті і перфоровані. Причому, перфоровані мають більше число комбінацій секретності.
У рейкових замках є ригелі, які рухаються внаслідок «утоплювання» ключа-пластини в замочну щілину. Замки, що діють за таким принципом, рідко виходять з ладу, проте відкриваються вони за наявності відповідних навиків досить просто.
Комбіновані замки – це коли в одному корпусі встановлюється два різні механізми секретності.
Також, всі замки поділяються на врізні, навісні та накладні.
Врізні стійкіші до спроб силового злому, оскільки не мають виступаючих частин і повністю заховані в дверному полотні. Такий замок встановлюється всередину дверного полотна.
Навісні замки для житлових приміщень не підходять. Ними зачиняють гаражі, сараї, комори. Металева дуга зачіплюється за вушка і кріпиться в тілі замка. Мінус у навісних замків один – їх дуже легко збити використовуючи силу.
Накладні замки встановлюються на внутрішню частину дверей, а секрет врізається в дверний торець. Такі замки рекомендуються для других дерев’яних дверей, що відчиняються всередину. Плюс накладних замків – зсередини можна зачинятися не ключами, а спеціальною вертушкою. Накладний замок суттєво псує зовнішній вигляд дверей, проте в поєднанні з врізаним замком відмінно захищає житло.
Ради-поради. Про що треба пам’ятати при виборі замка?
Бажано, щоб вхідні двері були обладнані хоча б двома замками, причому хорошої якості і різних типів. Скажімо, циліндровий і сувальдний. Одного замка, навіть найкращого, може виявитися недостатньо.
Не купуйте замки у випадкових осіб, на стихійних ринках, і там, де й мови бути не може про надійність чи, тим більше, про гарантійне обслуговування.
Запитуйте про гарантію. Замки слід купувати в тих торгових організаціях, які можуть надати не тільки гарантії, а й усі необхідні сертифікати. Як правило, гарантія дається не менше, ніж на рік.
Поцікавтеся про сервісне обслуговування замка. Зазвичай, фірма, яка дбає про свою репутацію, забезпечує установку, а також ремонт замка, у випадку, якщо з ним що-небудь трапилося в гарантійний період.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше