Щоб воду пити, треба фільтр купити!

Проблема якості питної води в Тернополі лишається досить актуальною. У доцільності застосування домашніх фільтрів або будь-яких інших засобів для очищення води вже ніхто не має сумнівів. Тож перед споживачем стоїть лишень питання вибору. Ми запропонуємо варіанти.

Рятівна фільтрація

Звісно, дуже зручно придбати фільтр і знати, що вода, яку ви споживаєте, істотно відрізняється своїми якостями від тієї, що тече з-під крану. Різновидів фільтрів є чимало. Помізкуйте і оберіть той, що вам підходить. Можна надати перевагу фільтрам-глечикам, вартість яких дуже низька, але на зміст і постійну заміну картриджів витрачається багато коштів. Або ж вибрати системи зворотного осмосу, за які спочатку потрібно заплатити дорого, а потім згадувати про них лише раз на кілька місяців. Але окрім фінансового питання, потрібно звернути увагу на принципи роботи фільтрів та якість очищення води.

Системи зворотного осмосу

Це найсучасніші мембранні технології, які дають змогу вилучати з води 99% усіх домішок та забруднень, включаючи бактерії та мікроорганізми. Сучасні технології дозволили в одному фільтрі поєднати одразу два типи води — повністю очищену, та воду, насичену необхідною кількістю мінералів.

Вугільні фільтри

Надають воді органолептичні якості – присмак, прозорість. Вилучають з води, хлор та хлорорганічні сполуки, нітрати, нітрити, пестициди та інші хімічні та механічні забруднення. Принцип роботи такого фільтру передбачає, що вода буде знаходитись в контакті з вугіллям певний час, тому такі фільтри встановлюються безпосередньо на питну воду. Чим повільніше вода проходить через такий фільтр, тим ефективніша очистка. Замінюється вугільний картридж не менше одного разу на чотири-шість місяців, це необхідно для того, щоб в ньому не розмножувались мікроорганізми.

Механічні фільтри

Вилучають з води механічний бруд, іржу, нафтопродукти та інші завислі речовини. Встановлюються на вході водопроводу до помешкання, або безпосередньо під мийкою. Але якщо ви не замінюєте картридж раз на три-п’ять тижнів, то його краще вийняти зовсім, інакше такий фільтр сам стає джерелом забруднення. Можна вставити сітчаний картридж (багаторазового використання). Такий змінний елемент потрібно чистити та промивати один раз на три-п’ять місяців.

Водичку замовляли?

Якщо немає бажання чи можливості встановлювати фільтр, а пити кип’ячену воду не хочеться, тоді вихід один — замовляти доставку води або купувати бутильовану воду самостійно. Яку саме воду обрати? Радимо звернути увагу на такі чинники:

  • мінеральний склад:чи відповідає він вимогам чинного законодавства;
  • за допомогою якої технології очищується вода та з якого джерела відбирається;
  • наявність протибактеріальної обробки (ультрафіолетові лампи);
  • наявність усіх відповідних сертифікатів.
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше