Як вибрати пластикові вікна?

Монтаж пластикових вікон досить складний процес, як з технічної точки зору, так і щодо вибору оптимальних характеристик. У цій статті відображено ті моменти, на які потрібно звертати увагу при виборі пластикових вікон, щоб вони служили Вам довго і справно, і Вам було зручно ними користуватися.

Як вибрати профіль для пластикових вікон

До складу профілю пластикових вікон входить більше десятка компонентів: стабілізатори кольору, пластифікатори, полімерні допоміжні реагенти, різні наповнювачі і пігменти. Наприклад, в ПВХ-профілі застосовується оксид титану – порошок яскравого білого кольору, що відповідає за білизну і блиск профілю і, разом зі стабілізаторами, він забезпечує збереження кольору під час експлуатації вікна. Визначити “на око” відповідність профілю технічним характеристикам практично неможливо. Тому, найважливіший момент при вибору профілю пластикових вікон – відповідність ГОСТам та Сніпам для житлових приміщень. Наявність відповідних сертифікатів у компанії, в якій Ви збираєтеся замовляти пластикові вікна, допоможе Вам вирішити це питання. Відповідно до будівельних норм кількість повітряних камер профілю для скління житлових квартир, будинків і т.д., має становити від 3-х камер. Двокамерний профіль для вікон ПВХ дозволено застосовувати тільки в нежитлових приміщеннях.

Як вибрати склопакет для пластикових вікон

Склопакет є важливою частиною вікна, так як займає близько 80% площі всього вікна. Саме через нього в будинок проникає основний потік вуличного шуму і виходить більша частина дорогоцінного тепла. Саме тому під час вибору пластикових вікон потрібно приділити достатню увагу вибору склопакету. Вікно з невідповідним склопакетом не може забезпечити тишу і комфорт у вашому домі. Незважаючи на це, економія на склопакетах не рідкість серед «кустарних» виробництв. Якщо представники невеликої компанії говорять Вам про те, що вони виготовляють склопакети самостійно, це повинно Вас насторожити. Адже виробництво склопакетів – технічно складний, високотехнологіч ний процес. Він вимагає якісного, імпортного і досить дорогого обладнання. Тільки в даному випадку, склопакет буде служити Вам довгі роки. Не фахівцю важко відрізнити поліроване скло високої якості з покращеною рівністю від скла з оптичними дефектами, здатного в перші ж 5 років втратити до 10% прозорості.

Відповідно до вимог нормативних документів, в нашому регіоні повинні застосовується двокамерні склопакети або однокамерні склопакети з енергозберігаючи м склом. За своїми споживчими властивостями, однокамерні склопакети з енергозберігаючи м склом і двокамерні склопакети не дуже відрізняються.

Основні моменти, на які необхідно звернути увагу при виборі кількості скол в склопакеті, це розміри стулок і рівень шуму за Вашим вікном. Однокамерний склопакет легший за двокамерний, тому максимально допустимі розміри стулок при використанні однокамерного склопакета можуть бути дещо більше, ніж при використанні двокамерного склопакета. Якщо за Вашим вікном досить шумно (наприклад, розташована автомагістраль або проходить трамвайна лінія), рекомендується встановлювати двокамерний склопакет.

Як вибрати фурнітуру для пластикових вікон

Фурнітура – це саме той елемент, який відповідає за відкривання стулок пластикового вікна і провітрювання приміщень. Від того, який комплект фурнітури встановлений у Вашому вікні, залежить які стулки і в яких положеннях Ви зможете відкривати. Найважливіші фактори, які необхідно враховувати при виборі пластикових вікон – це зручність і деякі технічні характеристики.

Оптимальне поєднання фіксованих стулок пластикових вікон і тих, що відкриваються повинне дозволяти Вам мити вікна зовні без ризику для життя. Максимальна ширина глухої частині вікна за ГОСТ становить не більше 40 см. (якщо вікна встановлені на другому поверсі і вище). Термін експлуатації пластикових вікон настільки великий, що економія на відкривання, не є виправданою, адже інвестиції у пластикові вікна – довготривале вкладення коштів.

Встановлені комплекти віконної фурнітури, повинні дозволяти Вам провітрювати приміщення так часто, як це потрібно, без ризику простудиться від протягу з відчиненого навстіж вікна. Для цього існують, наприклад, такі спеціальні функції фурнітури як «мікропровітрювання/щілинесте провітрювання»

Крім використання якісних комплектуючих пластикових вікон, дуже важливо, щоб вікно було виготовлено точно згідно розміру віконного отвору і встановлено чітко за технологічним правилами. Тільки тоді Ви зможете насолоджуватися усіма перевагами пластикових вікон протягом 40 і більше років.

Нюанси під час установки пластикових вікон

Під час вибору пластикових вікон варто звернути увагу і на імідж компанії, яка буде монтувати вікна. Установка пластикових вікон – це процес, від якого безпосередньо залежить якість функціонування ваших вікон. Неправильна установка склопакетів зведе нанівець переваги навіть найдорожчого пластикового вікна, тобто його високу звуко- і теплоізоляцію, герметичність і скоротить термін експлуатації. З усіх елементів віконного отвору найбільш слабкими, з точки зору довговічності, є місця з’єднання рами зі стіною. Причин цього кілька:

  • По-перше, це волога, яка проникає через шви між вікном і стіною як з вулиці, так і на вулицю.
  • По-друге, це температурні деформації матеріалу вікна, які значно перевищують температурні деформації стін.
  • По-третє, це значні температурні перепади через так звані «містки холоду», які виникають у місці контакту вікна зі стіною в холодний період.

Всі ці чинники сильно впливають на довговічність шовних матеріалів, що призводить і до погіршення механічного кріплення вікна, і до зниження теплоізоляції віконного отвору так само, як і до зниження його вологоізоляції і пароізоляції.

Висновок можна зробити один: щоб монтаж був виконаний якісно, надійно і з дотриманням усіх технологічних вимог, слід довіряти цю роботу професіоналам, які приділяє серйозну увагу якості робіт. У принципі, до моменту початку експлуатації пластикових вікон, оцінити їхню технічну якість досить складно. І тут на перший план виходять гарантійні зобов’язання, які на себе бере компанія. Вони повинні бути реалістичними. При цьому, необхідно звертати увагу на те, що гарантію на свої вироби надають і виробники профілю й фахівці в галузі виробництва склопакетів, і компанії, що виробляють фурнітуру.

Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше