Як почистити кахель у ванній?

Напевно, поки що не придумали матеріалу для обробки ванної кімнати краще, ніж кахельна плитка. Вона і красива, і практична, і за ціною можна підібрати цілком демократичний варіант. Якщо за кахлем доглядати регулярно, то і клопотів він особливих не доставляє. Цілком достатньо один раз в тиждень приділити йому увагу, і він завжди буде мати привабливий вигляд.
Як почистити кахель у ванній , щоб з часом він не потьмянів, не потріскався? Сьогодні в магазині можна купити різні засоби, дорогі й дешеві, ті, які добре очищують поверхні, і ті, з якими доведеться повозитися …

Піду-но я прогуляюся по форумах і зберу інформацію про кращі засобах для чищення кахлю. Знайшла я не так багато коштів. Серед них: Sarma, Лок, Сиф (крем). До речі, Сіфом сама мию і кахель, і ванну, і раковину, все відмивається чудово. Правда, я не запускаю кахель до появи сильних відкладень. Ще жінки радять для регулярного догляду за кахлем скористатися засобом для миття скла. Чому б і ні, якщо це засіб виявився під рукою, а за спеціальним засобом для миття кахлю треба йти в магазин? Але якщо все одно купувати, то я б купила спеціалізований засіб для миття кахельної плитки.

Цікавий той факт, що покупну побутову хімію радять дуже рідко. Це все, що мені вдалося відкопати на просторах Інтернету. В основному всі поради зводяться до того, навіщо платити більше і труїти свій організм хімією, якщо можна згадати бабусині рецепти і отримати задоволення від прекрасного результату.

Деякі поради мені реально сподобалися. Розповідаю. Найдоступніші засоби для читання кахлю, які є практично на будь-якій кухні – лимонна і оцтова кислота. Оцтовою кислотою дуже зручно користуватися, якщо налити її в пляшку з пульверизатором. Набризгайте оцет на кахель, візьміть щітку і рівномірно розподіліть оцет по поверхні. Зручно використовувати звичайну щітку з ручкою, призначену для підмітання підлоги, тільки шукайте щітку не з чорною щетиною, інакше щетина може забарвити поверхню. Можна скористатися і губкою. Але тоді просто необхідні гумові рукавички, а щіткою можна чистити акуратно, не потрапляючи засобами на шкіру рук. В залежності від стану кахлю або змийте оцет відразу, або зачекайте кілька хвилин. Змийте розчин прохолодною водою.

До речі, оцет володіє прекрасними бактерицидними властивостями. Він непогано розправляється з цвіллю і бактеріями. Це хороша альтернатива хлорки, тільки більш щадна і безпечна, як для поверхонь, так і для ваших шкірних покривів і дихальних шляхів.
Якщо ви не любитель оцтового запаху, візьміть лимонну кислоту. Намочіть губку водою, умочіть губку в кристалики кислоти. Обробіть кахель і через пару хвилин змийте водою.

Допоможе і сода. Збризніть соду звичайною водою. Вологою губкою наберіть невелику кількість соди і протріть кахель. Слідкуйте за тим, щоб сода була зволожена, тоді ви без праці впораєтеся з забрудненнями і при цьому не подряпаєте глазур кахлю.
Незалежно від того, який засіб ви виберете для того, щоб почистити кахель у ванній , після обробки варто протерти кахель насухо. Для цього підійде будь-яка ганчірочка, яка не залишає розводів. Мені дуже подобаються мікрофіберні ганчірочки, тільки не найдешевші. Дешеві варіанти буквально під час другого-третього застосування залишають «махрушкі» на поверхні. Ще краще діють бамбукові серветки, вони не залишають ні потьоків, ні розводів.

Сьогодні в продажі з’явилися унікальні губки – меламінові. Цими губками можна без всяких засобів очистити будь-яку поверхню, в тому числі і кахель, від мильних розводів, вапняного нальоту, іржі та інших плям. Ви, напевно, стикалися з відкладеннями, які з’являються у ванній навколо зливного отвору. Їх не беруть ніякі засоби, для позбавлення від них треба попрацювати. Меламінова губка прибирає ці відкладення без всяких зусиль з вашого боку. Причому, чим менше ви притискаєте губку до поверхні, тим краще вона справляється з брудом. З недавніх пір я користуюся тільки цими губками, а про хімію прийшов час забути. Тепер переді мною не стоять питання ні як почистити кахель у ванній , ні як помити саму ванну. У мене є «чарівна» губка, і я в ній впевнена!

http://lifetips.org.ua
Файли Cookie
Сайт ПП Східний масив не зберігає дані, але використовує cookies щоб працювати правильно Натисніть «Дозволити», якщо ви погоджуєтесь на використання порталом цих файлів.
Детальніше